Božični dan Evroradia

Koncert iz Helsinkov, Finska

Ansambel za sodobno glasbo Uusinta izvaja glasbo Johanna Sebastiana Bacha in treh sodobnih glasbenih ustvarjalk mlajše generacije - Outi Tarkiainen, Ann Cleare in Mioko Yokoyama

EBU božični dan
Božični dan EBU
foto: Christmas Wallpapers

Ansambel za sodobno glasbo Uusinta izvaja glasbo Johanna Sebastiana Bacha in treh sodobnih glasbenih ustvarjalk mlajše generacije - Outi Tarkiainen, Ann Cleare in Mioko Yokoyama.

V cerkvi Kallio v Helsinkih je ansambel Uusinta predstavil izbor kratkih kanonov Johanna Sebastiana Bacha – za komorno zasedbo, sestavljeno iz flavte, klarineta, tolkal, klavirja, kitare, violine in violončela jih je priredil danski skladatelj Hans Abrahamsen – in glasbo treh sodobnih glasbenih ustvarjalk mlajše generacije. Skladbo Beaivi Outi Tarkiainen je navdihnila pesem laponskega pesnika Nilsa-Aslaka Valkeapääja, v kateri ima po dolgi polarni noči prihajajoča svetloba prav poseben pomen. Delo 93 milijonov milj proč Ann Cleare glasbeno odseva nazorno razdaljo od sonca, skladba There are always flowers Mioko Yokoyame, ki je nastala še pred epidemijo, spominja na upanje, spored kot celota pa ponuja pričakovanje in hkrati bežen glasbeni pogled v večnost.