Likovna oprema spletnih napovedi septembrskih radijskih iger v zasnovi kustosov Moderne galerije Ljubljana

Likovno podobo člankov o radijskih igrah in kratkih radijskih igrah na spletni strani Arsa so septembra zasnovali kustosi Moderne galerije Ljubljana.

Po idejni zasnovi in pobudi režiserja in redaktorja Klemna Markovčiča je nastala virtualna galerija. Gre za kolaž izbranih fotografij iz Fotografske zbirke Moderne galerije. Začetek načrtnega zbiranja, hranjenja in preučevanja fotografije v Moderni galeriji sega v leto 1992, ko je bila ustanovljena Fotografska zbirka Moderne galerije. Zbirka šteje zdaj več kot 4000 enot predvsem slovenskih avtorjev; obsega obdobje od konca devetnajstega stoletja do danes.

Sicer pa je izbor fotografij v celoti zasnovala vodja Zbirke Lara Štrumej s čimer je nastala sugestivna paralelna zgodba, ki dopolnjuje specifični zvočni izraz radijskih iger, vsaka foto objava pa nosi tudi podroben opis avtorja in predstavljenega dela.

Podobo, zvok in dve nacionalni ustanovi je v skupno zgodbo povezala radijska igra in zaokrožila septembrsko likovno zvočno spletno pripoved.

Poslušajte in si oglejte: Radijska igra in Kratka radijska igra

Klemen Markovčič