Gil Evans, pianist, aranžer, komponist in vodja orkestra je eden od najbolj eminentnih jazzovskih glasbenikov, ki je v svojem ustvarjanju združeval različne glasbene zvrsti. Svetovno slavo in ugled je dosegel, ko je začel pisati za Milesa Davisa. Z njim je posnel štiri prelomne plošče. Prva je bila  Birth of the Cool, sledile  pa so še Miles Ahead, Porgy and Bess in Sketches of Spain.

Prisluhnite plošči Great Jazz SDtandards iz leta 1959. Na njej med drugimi sodelujejo Johnny Coles, Steve Lacy, Curtis Fuller, Jimmy Cleveland, Budd Johnson, Ray Crawford, and Elvin Jones

Legendarna plošča iz leta 1959

Gil Evans, pianist, aranžer, komponist in vodja orkestra je eden  najbolj eminentnih jazzovskih glasbenikov, ki je v svojem ustvarjanju združeval različne glasbene zvrsti.  Svetovno slavo in ugled je dosegel, ko je začel pisati za Milesa Davisa.  Z njim je posnel štiri prelomne plošče. Prva je bila  Birth of the Cool, sledile  pa so še Miles Ahead, Porgy and Bess in Sketches of Spain.

Prisluhnite plošči Great Jazz Standards iz leta 1959. Na njej med drugimi sodelujejo Johnny Coles, Steve Lacy, Curtis Fuller, Jimmy Cleveland, Budd Johnson, Ray Crawford, in Elvin Jones.

Hugo Šekoranja