Odprtje ptujskega Kina brez stropa in Letnega kina Minoriti v Mariboru

Mestni kino Ptuj vabi na prvo projekcijo Kina brez stropa, ki ga pripravljajo enajstič, lani pa so ga zaradi epidemije preoblikovali v drive-in kino. Projekcije na prostem so obredle različna prizorišča - dvorišči Dominikanskega samostana in Ptujskega gradu ter vznožje griča Panorama, letos pa bo prvič na dvorišču ptujskega kina. Njegova vodja Nina Milošič.

Zanimivi filmski večeri bodo potekali vsak petek, soboto in nedeljo vse do konca avgusta. Spored še ni dokončno zastavljen, dopolnjevali ga bodo sproti. Otvoritveni film bo večkrat nagrajena Dežela Nomadov, ki odlično učinkuje na velikem platnu.

Ob sobotah in sredah do konca avgusta pa vabi Letni kino Minoriti v Mariboru. Pri projektu so združili moči Društvo za razvoj filmske kulture, Lutkovno gledališče in kinematografsko podjetje Maribox. Prizorišče bo avditorij Lutkovnega gledališča Maribor, tudi tam so filmske projekcije različnih žanrov in iz različnih okolij nadgradili s pogovori, razstavo in programom za otroke. Dogajanje se bo začelo jutri ob 20-ih z odprtjem razstave fotografij o filmski generaciji 1985. Tudi v Mariboru bodo filmske večere začeli s filmom Dežela nomadov. Spored se ne otepa dobrih holivudskih izdelkov, obiskovalci pa bodo lahko videli tudi druge kakovostne izdelke s pomembnimi poudarki, kot sta na primer ekologija in ženske v filmski industriji.

Irena Kodrič Cizerl