Srbski dramatik, režiser, komponist in avtor arsakustičnih radijskih iger je v več kot štirih desetletjih ustvarjanja – kot strasten popotnik in prisluškovalec tišini – razvil izrazito avtorsko poetiko posebej za radio. Kot opazovalec, scenarist, režiser, snemalec in montažer večinoma kar v eni osebi zajema snov iz resničnosti in sanj ter jo tke v polnokrvne zgodbe brez besed.
Ciklus štirih kratkih iger o morju in njegovih odmevih na obali – Arhipelago prospero, Molitev za Galiolo in Ribja sled – zaokroža Čriček v katedrali. Gre za akustične miniature iz zgodnejšega obdobja, ki že razkrivajo Jovanovićevo slušno senzibilnost in samosvoj način produkcije.

Avtor scenarija, snemalec in režiser: Arsenije Jovanović

Traja: 7'08''
Produkcija Radia Beograd 1988

Zvočne pripovedke o skrivnostih morja in o njegovih odmevih na obali /4

Srbski dramatik, režiser, komponist in avtor ars-akustičnih radijskih iger je v več kot 4 desetletjih ustvarjanja - kot strasten popotnik in prisluškovalec tišini - razvil izrazito avtorsko poetiko posebej za radio. Kot opazovalec, scenarist, režiser, snemalec in montažer večinoma kar v eni osebi zajema snov iz resničnosti in sanj in jo tke v polnokrvne zgodbe brez besed. Ciklus 4 kratkih iger o morju in njegovih odmevih na obali - Arhipelago prospero, Molitev za Galiolo in Ribja sled - zaokroža Čriček v katedrali. Gre za akustične miniature iz zgodnejšega obdobja, ki že razkrivajo Jovanovičevo slušno senzibilnost in samosvoj način produkcije.

Avtor scenarija, snemalec in režiser Arsenije Jovanović

Produkcija Radia Beograd 1988

Gabrijela Lučka Gruden, Klemen Markovčič