Komorni studio

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije z gosti: Belcanto

S Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije so nastopili sopranistka Nika Gorič in pihalni solisti: oboist Matej Šarc in flavtista Claudi Arimany in Josep Palou.

mediaspeed9546-1024x683
Sopranistka Nika Gorič in Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, Narodna galerija Ljubljana, 2018, (foto: Mediaspeeed)
foto: https://www.ljubljanafestival.si

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je na 66. Festivalu Ljubljana 2018 izvedel šest koncertov z uglednimi solisti in z zanimivo sestavljenimi pestrimi koncertnimi sporedi. Drugi poletni koncert je izvedel 1. avgusta lani v Slavnostni dvorani Narodne galerije v Ljubljani. Z orkestrom so nastopili priznani slovenski in tuji gostujoči solisti: sopranistka Nika Gorič, oboist Matej Šarc ter flavtista Claudi Arimany in Josep Palou. Izvedli so Koncert za oboo in godala v d-molu Alessandra Marcella, Koncert za oboo in godala v c-molu Domenica Cimarose in Arthurja Benjamina, Koncert za dve flavti in orkester v G-duru Domenica Cimarose ter obsežno duhovno vokalno-instrumentalno delo Stabat mater, op. 61, Luigija Boccherinija. Orkester je igral v zasedbi: koncertni mojster Janez Podlesek, violinisti Jerica Koole, Matic Anžej, Mojca Fortin, Oliver Dizdarević, Matjaž Porovne in Matjaž Žižek, violista Tomaž Malej in Gea Pantner, violončelista Igor Škerjanec in Klemen Hvala ter kontrabasist Petar Brčarević. Pri posameznih skladbah so v orkestru sodelovali še oboista Nicola Bignozzi in Astrid Kukovič ter hornista Žan Zdovc in Marko Arh. Oddajo je pripravila in uredila Tjaša Krajnc.