Z njo Mestno gledališče Ljubljansko drevi odpira novo prizorišče – Halo L56 v industrijski coni Šiška, na Litostrojski ulici

S tem MGL začenja niz gostovanj po ljubljanskih prireditvenih prostorih – jeseni se obeta sodelovanje z Ljubljanskim gradom in Festivalom Ljubljana. Zvečer bo tako na sporedu verjetno najbolj znano delo francoskega dramatika in komediografa Eugèna Labichea Slamnik. Režiser predstave je Diego de Brea. Jaka Lah, ki v predstavi igra glavno vlogo premožnega in zaželenega moškega Fadinarda, je povedal, da se njegov lik vedno znajde na napačnem kraju ob napačni uri z napačnimi osebami okoli sebe, to pa je tudi ena izmed rdečih niti Slamnika.

Eva Mahkovic, ki se podpisuje kot prevajalka, avtorica priredbe in dramaturginja, je skupaj z igralsko zasedbo zasnovala dve različici, na koncu pa je prevladal skupek obeh.

Z drevišnjo premiero komedije Slamnik Mestno gledališče ljubljansko torej zaganja novo prizorišče; dodajmo pa še, da Šentjakobsko gledališče prav tako nocoj začenja praznovanje svojega 100. jubileja. Uprizorili bodo dramo Pelikan Augusta Strindberga, saj je bil namreč ravno Pelikan prva predstava, ki jo je Društvo Šentjakobsko gledališče pred natanko 100 leti postavilo na oder.

Matic Ferlan