Aktualno

Radijski in videoprenos Puccinijeve opere Madame Butterfly

Prenos iz SNG Maribor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Med slovenskim občinstvom je opera Madame Butterfly zelo priljubljena, o čemer pričajo tudi njene pogoste uprizoritve. V Mariboru se jih je doslej zvrstilo devet, predzadnja je bila v sezoni 2008/2009, zadnja pa prejšnji petek, 4. junija.

Pod režijo te uprizoritve se podpisuje Pier Francesco Maestrini, ki ga mariborsko operno občinstvo že dobro pozna, dirigent je Stefano Romani, scenograf in oblikovalec videa Nicolás Boni, kostumograf pa Luca dall’ Alpi.

Sedanja uprizoritev je nastala v koprodukciji z opero iz Hongkonga.

»S to opero smo že sodelovali v preteklosti. Za predstavo je to, glede na njen režijski in vizualni koncept, izjemna priložnost, saj se povečuje bazen potencialnih gledalcev in odpirajo možnosti, da bi produkcijo gostili tudi drugi. Scenske rešitve so klasične, veliko poudarka je na video projekcijah kot tudi na atraktivnih in elegantnih kostumih. Na eni strani gre za tradicionalno postavitev, kar ljudje pričakujejo, na drugi strani pa uporabljamo najsodobnejše scenske rešitve. Menim, da ima produkcija lepo prihodnost, in to ne samo v našem gledališču,« razmišlja umetniški vodja mariborske opere Simon Krečič.

Nocojšnji izvajalci bodo: Rebeka Lokar (Čo-Čo-San), Renzo Zulian (Pinkerton), Jaki Jurgec (Sharpless), Irena Petkova (Suzuki), Dušan Topolovec (Góro), Klavdija Kuzkin (Kate Pinkerton), Bogdan Stopar (Jamadori), Alfonz Kodrič (Bonec), Sebastijan Čelofiga (cesarjev komisar), Bojan Hinteregger (uradnik registrature) in Dada Kladenik (Butterflyjina mama).

Sobota, 12. 6. 2021, ob 19:27 - Sobotni operni večer

Giacomo Puccini: Madame Butterfly, radijski in videoprenos iz SNG Maribor