Likovno podobo člankov o radijskih igrah na spletni strani Ars so junija zasnovali kustosi Muzeja in galerij mesta Ljubljane - Plečnikova hiša. Po idejni zasnovi in pobudi režiserja in redaktorja Klemna Markovčiča je nastala virtualna galerija. Kolaž fotografij Matevža Paternostra je del izbora za razstavo Ljubljana, mesto s Plečnikovim podpisom, ki je bila leta 2020 predstavljena na Jakopičevem sprehajališču ljubljanskega parka Tivoli.

Likovno podobo člankov o radijskih igrah na spletni strani Ars so junija zasnovali kustosi Muzeja in galerij mesta Ljubljane – Plečnikova hiša

Likovno podobo člankov o radijskih igrah na spletni strani Ars so junija zasnovali kustosi Muzeja in galerij mesta Ljubljane – Plečnikova hiša. Po idejni zasnovi in pobudi režiserja in redaktorja Klemna Markovčiča je nastala virtualna galerija. Kolaž fotografij Matevža Paternostra je del izbora za razstavo Ljubljana, mesto s Plečnikovim podpisom, ki je bila leta 2020 predstavljena na Jakopičevem sprehajališču ljubljanskega parka Tivoli.

Izbor fotografij je bil v celoti prepuščen kustosom Plečnikove hiše, s čimer je nastala sugestivna paralelna zgodba, ki dopolnjuje zvočni izraz radijskih iger, vsaka foto objava pa nosi tudi podroben opis avtorja in predstavljenega motiva Plečnikove stvaritve.

Muzej in galerije mesta Ljubljane od ustanovitve leta 2008 največji ljubljanski in slovenski javni zavod za kulturo, od leta 2010 pa upravljajo tudi s Plečnikovo hišo, ki je muzej postala že leta 1972.

Nominacija izbranih del arhitekta Jožeta Plečnika v Ljubljani je za vpis na UNESCO Seznam svetovne dediščine prejela pozitivno oceno Mednarodnega sveta za spomenike in spomeniška območja (ICOMOS). Več na povezavi.

Klemen Markovčič