Aktualna tedenska oddaja, namenjena poročanju o glasbenih dogodkih doma in v tujini in kritični oceni le-teh. Pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Obiskali smo tudi koncerte kontratenorista Jakuba Józefa Orlińskega in orkestra Il Pomo d'Oro, koncert orkestra SNG Maribor in solistov študentov Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ter koncert iz cikla Carpe artem

Tokrat bo v ospredju uvod v 69. Festival Ljubljana. Uvodni koncert je potekal v četrtek 1. julija, dan kasneje, v petek, pa je potekala koncertna uprizoritev Bizeteve Carmen z Elino Garanča v naslovni vlogi.
Obiskali smo tudi koncerte kontratenorista Jakuba Józefa Orlińskega in orkestra Il Pomo d'Oro, koncert orkestra SNG Maribor in solistov študentov Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ter koncert iz cikla Carpe artem, v Benetkah pa sta uprizoritev doživeli operi Faust Charlesa Gounoda, in Fárnak Antonia Vivaldija.
Napovedujemo tudi Piranske glasbene večere, mednarodni festival Teden kitare in omenjamo novo nagrado Akademskega zbora Univerze na Primorskem.

ARS