Gre za enega od dramsko upodobljenih mikrokozmosov oseb iz kratkih zgodb Andreja Blatnika. Te se običajno končajo neopredeljeno. V njih pogosto nastopa posameznik, omejen na tukaj in zdaj, na situacijo, ki se ji s svojo negotovostjo in zakrnelo sposobnostjo komuniciranja raje izogne ali pa jo poskuša obvladati z bojem.
Kljub temu pa so v radijski preobleki Blatnikove miniature iz zbirke Saj razumeš še posebej komunikativne – čeprav monološke, je vez s poslušalcem močna in izzivalna. Kratka radijska igra In ker nisem mogla spati se dogaja ženski po preživeti ljubezenski noči, ko se z jutrom prebujajo tudi vse večji dvomi.

Režiserka: Ajda Valcl
Dramaturg: Goran Schmidt
Tonska mojstrica: Aleks Pirkmajer
Asistent režije: Klemen Markovčič
Tehnični asistent: Sebastjan Mulej

Ona: Silva Čušin

Traja: 6'40
Produkcija Uredništva igranega programa
Posneto v studiih Radia Slovenija februarja 2011

Na kratko o velikih dilemah po preživeti ljubezenski noči

Gre za enega od dramsko upodobljenih mikrokozmosov oseb iz kratkih zgodb Andreja Blatnika. Le te se običajno končajo neopredeljeno. V njih pogosto nastopa posameznik, omejen na tukaj in zdaj, na situacijo, ki se ji s svojo negotovostjo in zakrnelo sposobnostjo komuniciranja raje izogne ali pa jo poskuša obvladati z bojem. Kljub temu pa so v radijski preobleki Blatnikove miniature iz zbirke Saj razumeš še posebej komunikativne – čeprav monološke, je vez s poslušalcem močna in izzivalna. Kratka radijska igra In ker nisem mogla spati se dogaja ženski po preživeti ljubezenski noči, ko se z jutrom prebujajo tudi vse večji dvomi.

Režiserka Ajda Valcl
Dramaturg Goran Schmidt
Tonska mojstrica Aleks Pirkmajer
Asistent režije Klemen Markovčič
Tehnični asistent Sebastjan Mulej

Ona Silva Čušin

Traja 6' 40''
Produkcija Uredništva igranega programa
Posneto v studiih Radia Slovenija februarja 2011

Gabrijela Lučka Gruden