Mimo grede, Točka taljenja, In ker nisem mogla spati, so tri predhodnice kratkega programskega niza igranih miniatur po besedilih Andreja Blatnika. Že sami naslovi, poljubno postavljeni v vrsto, bi kot ključni pojmi lahko ustvarili dramo - in so tudi zato poseben izziv radijskim ustvarjalcem. Prve tri kratke igre so iz Blatnikove zbirke Saj razumeš, zadnja, Vlažen stene, pa iz Biografije brezimnih.
Med vlažne stene je umestil intimni pogovor para, presenetljivo pa je, da se pogovarjata o – njenem ljubimcu…In - ali je to sploh lahko pogovor ?

Avtor priredbe: Andrej Blatnik
Režiserka: Irena Glonar
Dramaturginja: Vilma Štritof
Tonski mojster: Jure Culiberg
Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina
Tonski asistent: Sandi Zgonc
Organizatorka izvedbe: Helena Mugerle

Ona: Maša Derganc
On: Marko Mandič

Traja: 7'48
Produkcija Uredništva igranega programa
Posneto v studiih Radia Slovenija 2011

Intimni pogovor para

Mimo grede, Točka taljenja, In ker nisem mogla spati so tri predhodnice kratkega programskega niza igranih miniatur po besedilih Andreja Blatnika. Že sami naslovi, poljubno postavljeni v vrsto, bi kot ključni pojmi lahko ustvarili dramo - in so tudi zato poseben izziv radijskim ustvarjalcem. Prve tri kratke igre so iz Blatnikove zbirke Saj razumeš, zadnja, Vlažen stene, pa iz Biografije brezimnih, za radio jo je priredil avtor. Med vlažne stene je umestil intimni pogovor para, presenetljivo pa je, da se pogovarjata o - njenem ljubimcu…In - ali je to sploh lahko pogovor ?

Režija Irena Glonar
Dramaturginja Vilma Štritof
Tonski mojster Jure Culiberg
Glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina
Organizatorka izvedbe Helena Mugerle
Tehnični asistent Sandi Zgonc

Ona Maša Derganc
On Marko Mandič

Produkcija Uredništva igranega programa 2011

Gabrijela Lučka Gruden