Naša gostja v oddaji je dr. Katarina Kompan Erzár, psihologinja in psihoterapevtka, profesorica in raziskovalka, ki deluje na Teološki fakulteti, na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani in na Pedagoški fakulteti. S svojimi projekti je kot pedagoginja, strokovna svetovalka in supervizorka tesno vpeta tudi v širše družbeno dogajanje. Zaradi izkušenj na glasbenem in drugih področjih umetnosti pa je za naš ciklus še posebej zanimiva sogovornica. Dr. Katarino Kompan Erzár je v studiu gostil prim. Igor Mihael Ravnik.

Oddaja je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio

V dialogu s psihologinjo in psihoterapevtko dr. Katarino Kompan Erzar.

"Ali človek s poslušanjem le ene vrste glasbe pogojuje ter pojmovno in slogovno zameji svoje zaznavanje? Ali je iz psiholoških raziskav znano, kako morda intenzivno ukvarjanje s klasično glasbo opredeljuje človekov osebnostni in čustveni razvoj?"

Pogovarjali se bomo z dr. Katarino Kompan Erzar, psihologinjo in psihoterapevtko, profesorico in raziskovalko, ki deluje na Teološki fakulteti, na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani in na Pedagoški fakulteti, s svojimi projekti pa je kot pedagoginja, strokovna svetovalka in supervizorka tesno vpeta tudi v dejavnostih širšega socialnega polja. Oddajo pripravlja in vodi prim. Igor M. Ravnik, dr. med., spec. pediatrije.

 

 

Saška Rakef Perko, Tina Ogrin