Bob Florence je eden največjih aranžerjev za veliki jazzovski orkester v zgodovini jazza. Bil je hišni aranžer oddaje Doca Severinsa The Tonight Show in založbe Liberty Records. Tu se je pokazalo, da se odlično znajde v različnih stilih, kot so bossa nova, jazz in pop, ko je sodeloval s Sergiom Mendesom ali pa Julie Andrews.

Kar 12-krat je bil nominiran za nagrado Grammy. Osvojil jo je osem let pred smrtjo, leta 2000, v kategoriji Best Large Jazz Ensemble Performance, torej za najboljšo izvedbo za veliki jazzovski orkester. In sicer za ploščo, ki jo predstavljamo danes – Serendipity 18.

Plošča legendarnega vodje orkestra, aranžerja in komponista iz leta 2009

Bob Florence je eden največjih aranžerjev za veliki jazzovski orkester v zgodovini jazza. Bil  je hišni aranžer oddaje Doca Severinsa The Tonight Show in založbe Liberty Records. Tu se je pokazalo, da se odlično znajde v različnih stilih, kot so bossa nova, jazz in pop, ko je sodeloval s Sergiom Mendesom ali pa Julie Andrews.

Kar  12-krat je bil nominiran za nagrado Grammy. Osvojil jo je osem let pred smrtjo, leta 2000, v kategoriji Best Large Jazz Ensemble Performance, torej za najboljšo izvedbo za veliki jazzovski orkester. In sicer za ploščo, ki jo predstavljamo danes – Serendipity 18.

Hugo Šekoranja