Poslušamo posnetek enega zadnjih živih koncertov, ki so potekali še pred epidemijo, in sicer koncerta cikla Mladi virtuozi, ki je potekal v začetku marca lani v Viteški dvorani Križank.
Na koncertu je takrat nastopila Laura Felicijan, ki je na Akademiji za glasbo študentka drugega letnika magistrskega študija v razredu Mateja Zupana. Svoje prve glasbene korake je naredila pri svojih sedmih na Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju, kjer je potem obiskovala tudi srednjo stopnjo izobraževanja v razredu Katarine Šantl Zupan, nato pa se je vpisala na akademijo. Poleg tega se udeležuje tudi različnih mojstrskih tečajev, pogosto pa nastopa tudi na tekmovanjih. S kvartetom Four characters je recimo zmagala na našem TEMSIG-u, kot solistka pa je bila uspešna tudi na mednarodnem tekmovanju v Romuniji, kjer je v finalu nastopila s tamkajšnjo filharmonijo Sibius.
Za nastop v okviru cikla Mladi virtuozi je izbrala Sonato za flavto in klavir v Es-duru, op. 18 Richarda Straussa, ki je bila sicer izvirno napisana za violino, za flavto pa jo je priredil sloviti flavtist Emmanuel Pahud.

Straussova Sonata za flavto in klavir v Es-duru na koncertu cikla Mladi virtuozi.

ARS