Aktualno

Virtualna galerija fotografij iz zbirke UGM na Arsovi spletni strani

Likovna oprema spletnih napovedi februarskih radijskih iger v zasnovi kustosov UGM

Zora Plešnar, Na ulici II1
Zora Plešnar: Na ulici, 1978
foto: Marko Tušek, © UGM

Likovno podobo člankov o radijskih igrah in kratkih radijskih igrah na spletni strani Arsa so februarja zasnovali kustosi Umetnostne galerije Maribor, sicer eden osrednjih muzejev za moderno in sodobno umetnost v Sloveniji z zbirko več kot 7.000 umetniških del slovenskih avtorjev od konca 19. stoletja do danes.

Po idejni zasnovi in pobudi režiserja in redaktorja Klemna Markovčiča je nastala virtualna galerija. Kolaž izbranih fotografij iz fotografske zbirke Umetnostne galerije Maribor, ki načrtno nastaja od leta 2002, kaže na izjemno bogato, raznoliko in samosvojo fotografsko dediščino Maribora.

Izbor fotografij je bil v celoti prepuščen kustosom galerije, s čimer je nastala sugestivna paralelna zgodba, ki dopolnjuje specifični zvočni izraz radijskih iger, vsaka foto objava pa nosi tudi podroben opis avtorja in predstavljenega dela.

Podobo, zvok in dve nacionalni instituciji je torej v skupno zgodbo povezala radijska igra in zaokrožila februarsko likovno zvočno spletno pripoved. Ne spreglejte in ne preslišite.

Poslušajte: Radijska igra in Kratka radijska igra