Barbara Spital je študentka drugega letnika podiplomske stopnje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. dr. Karoline Šantl Zupan. Nižjo glasbeno šolo je končala na glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega iz Velenja pri prof. Mojci Ušen Tkalčec, srednješolsko izobraževanje pa nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. dr. Mileni Lipovšek.
Nastopala je na številnih domačih in tujih tekmovanjih, kot solistka je že sodelovala s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije ter se večkrat predstavila v glasbenih ciklih različnih koncertnih organizatorjev. Redno sodeluje tudi z orkestri, kot so Simfonični orkester RTV Slovenija, Simfonični orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester SNG Opera Ljubljana in Simfonični orkester Akademije za glasbo. Kot solistka ali komorna glasbenica se udeležuje različnih projektov in festivalov doma ter v tujini. Poleg tega tudi poučuje, in sicer na Glasbenem centru Zvočna zgodba v Ljubljani.
V študijskem letu 2020/2021 je za svoje dosežke in delo prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

V oddaji prisluhnite odlomku Sonate v a-molu Carla Philippa Emmanuela Bacha in Koncerta za flavto in orkester, FS 119 Carla Nielsna, ki ga je izvedla z Orkestrom Slovenske filharmonije in dirigentom Slavenom Kulenovićem.

"Zelo rada igram v simfoničnem orkestru, ker je poln barv in se v njem vedno kaj dogaja. Zakaj bi samevala, če lahko uživam v sodelovanju z drugimi glasbeniki?"

Barbara Spital je študentka 2. letnika podiplomske stopnje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. dr. Karoline Šantl Zupan. Nižjo glasbeno šolo je končala na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje pri prof. Mojci Ušen Tkalčec, srednješolsko izobraževanje pa nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. dr. Mileni Lipovšek.
Nastopala je na številnih domačih in tujih tekmovanjih, kot solistka je že sodelovala s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije ter se večkrat predstavila v glasbenih ciklih različnih koncertnih organizatorjev. Redno sodeluje tudi z orkestri kot so Simfonični orkester RTV Slovenija, Simfonični orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester SNG Opera Ljubljana in Simfonični orkester Akademije za glasbo. Kot solistka ali komorna glasbenica se udeležuje različnih projektov in festivalov doma ter v tujini. Poleg tega tudi poučuje, in sicer na Glasbenem centru Zvočna zgodba v Ljubljani.
V študijskem letu 2020/2021 je za svoje dosežke in aktivno delo prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

V oddaji prisluhnite odlomku Sonate v a-molu Carla Philippa Emmanuela Bacha in Koncerta za flavto in orkester, FS 119 Carla Nielsna, ki ga je izvedla z Orkestrom Slovenske filharmonije in dirigentom Slavenom Kulenovićem.

Vesna Volk