Ta teden v oddaji predstavljamo skladatelja Gašperja Muženiča, ki sam o sebi pravi, da je filmski in koncertni skladatelj, aranžer in orkestrator.
Na začetku svoje glasbene poti je igral klarinet, v srednji šoli pa električno kitaro kot samouk. Po maturi na gimnaziji Poljane in študiju zgodovine ter etnologije in kulturne antropologije na filozofski fakulteti v Ljubljani zdaj končuje magistrski študij iz kompozicije in glasbene teorije pri prof. Dušanu Bavdku, hkrati pa se izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri priznanih skladateljih, kot so Conrad Pope, Joe Kraemer in Gary Carpenter. Leta 2018 je za skladbo Netopir za klarinet solo dobil prvo nagrado na tekmovanju Renaissance Festival v Armeniji. Od leta 2017 sodeluje z literarnim festivalom Vilenica kot avtor slavnostnih skladb, ki so vsako leto posvečene aktualnemu nagrajencu, že nekaj let pa se njegova glasba vrti tudi na otroškem programu RTV Slovenije. Na področju filmske in medijske kompozicije sodeluje z domačimi in tujimi režiserji. Septembra 2020 je z režiserko Jasno Hribernik sodeloval pri produkciji portretnega filma o Vinku Möderndorferju.

V oddaji bomo poslušali skladbe:
Netopir za klarinet solo v izvedbi Špele Šrgan,
Slavnostne fanfare lavreatu literarne nagrade vilenica 2019 v izvedbi saksofonistov Boštjana Rojca, Agate Živoder, Hane Beus in Arijana Mačaka
ter delo Breze (po sliki Riharda Jakopiča) v izvedbi Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije.

Netopir, Fanfare in Breze Gašperja Muženiča.

Ta teden v oddaji predstavljamo skladatelja Gašperja Muženiča, ki sam zase pravi, da je filmski in koncertni skladatelj, aranžer in orkestrator.
Na začetku svoje glasbene poti je igral klarinet, v srednji šoli pa električno kitaro kot samouk. Po maturi na gimnaziji Poljane in študiju zgodovine ter etnologije in kulturne antropologije na Filozofski Fakulteti v Ljubljani zdaj zaključuje magistrski študij iz kompozicije in glasbene teorije pri prof. Dušanu Bavdku, obenem pa se izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri priznanih skladateljih, kot so Conrad Pope, Joe Kraemer in Gary Carpenter. Leta 2018 je za skladbo Netopir za solo klarinet dobil prvo nagrado na tekmovanju Renaissance Festival v Armeniji. Od leta 2017 sodeluje z literarnim festivalom Vilenica kot avtor slavnostnih skladb, ki so vsako leto posvečene aktualnemu nagrajencu, že nekaj let pa se njegova glasba vrti tudi na otroškem programu RTV Slovenije. Na področju filmske in medijske kompozicije sodeluje z režiserji doma in iz tujine. Septembra 2020 je z režiserko Jasno Hribernik sodeloval pri produkciji portretnega filma o Vinku Möderndorferju.

V oddaji bomo poslušali skladbe:
Netopir za solo klarinet v izvedbi Špele Šrgan,
Slavnostne fanfare lavreatu Literarne nagrade Vilenica 2019 v izvedbi saksofonistov Boštjana Rojca, Agate Živoder, Hane Beus in Arijana Mačaka
ter delo Breze (po sliki Riharda Jakopiča) v izvedbi Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije.

Vesna Volk