Na velikem odru ljubljanske Drame je bil 15. 1. 2021 spominski večer, posvečen Dušanu Jovanoviću, dramatiku, režiserju, pisatelju in pesniku, ki je umrl na zadnji dan lanskega leta. Velikemu ustvarjalcu so se poklonili številni prijatelji, sodelavci in poznavalci njegovega dela in sopotniki. Prireditev je bilo mogoče spremljati po spletu.
»Od Dušana Jovanovića se je nemogoče posloviti. Njegova osebna veličina in pogumna umetniška govorica sta nas vedno združevali in povezovali.« S to mislijo je ljubljanska Drama povabila k spominskemu večeru, na katerem so nastopili številni ljudje gledališča in vsak po svoje izražali nemoč ob misli, da Dušana Jovanovića ni več hkrati pa izražali spoštovanje in občudovanje.

Tadeja Krečič

"Od Dušana Jovanovića se je nemogoče posloviti. Njegova osebna veličina in pogumna umetniška govorica sta nas vedno združevali in povezovali."

Na velikem odru ljubljanske Drame je bil sinoči spominski večer, posvečen Dušanu Jovanoviću, dramatiku, režiserju, pisatelju in pesniku, ki je umrl na zadnji dan lanskega leta. Velikemu ustvarjalcu so se poklonili številni prijatelji, sodelavci in poznavalci njegovega dela in sopotniki. Prireditev je bilo mogoče spremljati po spletu.

»Od Dušana Jovanovića se je nemogoče posloviti. Njegova osebna veličina in pogumna umetniška govorica sta nas vedno združevali in povezovali.«

S to mislijo je ljubljanska Drama povabila k spominskemu večeru, na katerem so nastopili številni ljudje gledališča in vsak po svoje izražali nemoč ob misli, da Dušana Jovanovića ni več hkrati pa izražali spoštovanje in občudovanje.

Tako je povedala dramaturginja Petra Pogorevc, o izjemni vlogi njegovega videnja in gledaliških realizacij pa so govorili še Darja Dominkuš, Rade Šerbedžija, Ivo Svetina, Tomaž Toporišič, Sebastijan Horvat. Velika večina prijateljev - sodelavcev Dušana Jovanovića je delila z javnostjo na spletu spomine, kot na primer Bojan Emeršič, igralec, ki je nastopil v znameniti Jovanovićevi režiji Beckettove igre Čakajoč Godota.

Nekateri sopotniki Dušana Jovanovića so se od umetnika poslovili z umetnostjo. Tako Meta Hočevar, Saša Pavček, Drago Ivanuša, Saša Tabaković, Jurij Zrnec in Igor Samobor.

Tadeja Krečič Scholten