Marko Brdnik se po študiju harmonike na Visoki šoli za glasbo v Trossingenu že vrsto let posveča komponiranju avtorske glasbe. V sodelovanju s priznanimi slovenskimi režiserji in koreografi piše glasbo za gledališke, plesne in otroške predstave. Bil je član mednarodnega ansambla za sodobno glasbo est.est.est ter tango zasedbe Zero Hour Quintett. S kitaristom Urošem Rakovcem je pred nekaj leti izdal ploščo z naslovom Leta, takrat je o svoji umetniški poti spregovoril v pogovoru z Anamarijo Štukelj Cusma. (Foto: Matjaž Škerjanec)

"Pri nas doma so vsi strojniki, srednjo glasbeno šolo sem delal zraven kot za nek hobi, a takoj ko sem spoznal profesorja Andreja Lorberja, se je ta tehtnica prevesila v smer muzike..."

Gost v oddaji je harmonikar Marko Brdnik, ki se po študiju harmonike na Visoki šoli za glasbo v Trossingenu že vrsto let posveča komponiranju avtorske glasbe. V sodelovanju s priznanimi slovenskimi režiserji in koreografi piše glasbo za gledališke, plesne in otroške predstave. Bil je član mednarodnega ansambla za sodobno glasbo est.est.est ter tango zasedbe Zero Hour Quintett. S kitaristom Urošem Rakovcem je pred nekaj leti izdal ploščo z naslovom Leta, takrat je o svoji umetniški poti pripovedoval v pogovoru z Anamarijo Štukelj Cusma.

Anamarija Štukelj Cusma