Neposredni prenos

Mozartina 2: Kuhinjski obračun

Neposredni radijski in video prenos

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

V preteklem letu je Simfonični orkester RTV Slovenija del svojega ustvarjanja zaradi epidemioloških razmer preselil v virtualno koncertno dvorano. Glasbeniki bodo tako tudi 2. koncert iz cikla Mozartine izvedli kar v domačem studiu 26, brez občinstva, spored pa je zasnovan tako, da ponuja možnost muziciranja vsem glasbenim sekcijam… Zazvenela bodo tri dela. Najprej Mozartova zgodnja Simfonija v F-duru, oznaka del 75. Za njo Serenada za pihala v Es-duru op. 7 Richarda Straussa, ki velja za pomemben zgodnji člen v njegovem skladateljskem razvoju. Matinejo pa bo sklenil jazz balet za sekstet »Kuhinjska revija« Bohuslava Martinuja, oziroma pravi kuhinjski obračun, ki gre nekako takole: lonec bi se poročil s pokrovko, zaplete se z ljubosumno kuhalnico, vmeša se metla, ki želi narediti mir, kar se ji na koncu tudi posreči. Konec je srečen, vsi so na svojem mestu v kuhinji, kakor se za kuhinjske pripomočke spodobi.

Koncert bodo glasbeniki izvedli v domačem studiu 26, brez občinstva, spremljali pa ga boste lahko v neposrednem prenosu na programu ARS in v spletnem video prenosu.