Začenja se nov niz nedeljskih matinej Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, do maja se bo zvrstilo pet koncertov.

V preteklem letu je tudi Simfonični orkester RTV Slovenija del svojega ustvarjanja zaradi epidemioloških razmer preselil v virtualno koncertno dvorano. Glasbeniki bodo tako letošnji cikel Mozartine otvorili kar v domačem studiu 26, brez občinstva. Spored, ki ponuja možnost muziciranja vsem glasbenim sekcijam, so glasbeniki premišljeno sooblikovali s svojo umetniško vodjo. Program je zopet nastajal v sodelovanju z glasbeniki/solisti ali je bilo več prilagajanja in zato manj prostora za ideje? Kako pa se počutijo glasbeniki? Po obdobjih, ko sploh niso mogli igrati?

Nedelja, 10. januarja ob 11.00
Neposredni prenos: Mozartina I

Prvo Mozartino bo vodil Simon Krečič, zazvenele pa bodo štiri skladbe: Fanfare k baletu "La Peri" Paula Dukasa, prvi in tretji stavek iz Serenade za pihala opus 44 Antonina Dvoraka, prvi in drugi stavek iz Serenade za godala v e-molu Josefa Suka ter prvi in drugi stavek iz Serenade v A-duru št. 2 Johannesa Brahmsa.

Koncert se bo začel ob 11. uri, spremljali pa ga boste lahko v neposrednem prenosu na programu Ars in v spletnem video prenosu.

Tina Ogrin