Prisluhnite pogovoru s pianistom Urbanom Staničem, ki se ga sicer verjetno najbolj spomnimo kot zmagovalca slovenskega izbora za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki leta 2014, v studio pa smo ga povabili že leta 2018 kot enega izmed Prešernovih nagrajencev Akademije za glasbo za študijsko leto 2017/2018.
Študent Dubravke Tomšič Srebotnjak je na svojo glasbeno pot stopil pri treh letih pod vodstvom Lorene Mihelač, jo nadaljeval pri Lilijani Žerajič, potem pa se je vpisal na ljubljanski Konservatorij za glasbo in balet, kjer je bila njegova profesorica Lidija Malahotky Haas. V njegovem življenjepisu najdemo številne uspehe, od tekmovanj, na katerih je dosegal prva mesta, do solističnih nastopov s poklicnimi orkestri in samostojnih klavirskih recitalov.

Ponovitev oddaje ob prejemu Prešernove nagrade Akademije za glasbo.

Prisluhnite pogovoru s pianistom Urbanom Staničem, ki se ga sicer verjetno najbolj spomnimo kot zmagovalca slovenskega izbora za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki leta 2014, v studio pa smo ga povabili že leta 2018 kot enega izmed Prešernovih nagrajencev Akademije za glasbo za študijsko leto2017/2018.
Študent Dubravke Tomšič Srebotnjak je na svojo glasbeno pot stopil pri treh letih pod vodstvom Lorene Mihelač, jo nadaljeval pri Lilijani Žerajič, nato pa se je vpisal na ljubljanski Konservatorij za glasbo in balet, kjer je bila njegova profesorica Lidija Malahotky Haas. V njegovem življenjepisu najdemo številne uspehe, od tekmovanj, na katerih je dosegal prva mesta, do solističnih nastopov s poklicnimi orkestri in samostojnih klavirskih recitalov.

Vesna Volk