Aktualno

Glasba na vodi

Tretji koncert Družinskega abonmaja Slovenske filharmonije v neposrednem radijskem in video prenosu

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

V soboto ob 11.00 bomo neposredno prenašali tretji koncert letošnjega Družinskega abonmaja Slovenske filharmonije, s katerim želijo klasično glasbo približati tudi mlajšim poslušalcem ter njihovim družinam. Zaradi protikoronskih ukrepov so spletni koncert zastavili še nekoliko bolj didaktično, tako k poslušanju vabijo tudi osnovnošolce.

Tokratni družinski koncert se vključuje tudi v šesti Filharmonični festival baročne glasbe, ki te dni poteka v slovenski filharmoniji in seveda bo svojemu mlademu občinstvu skušal približati prav to – baročno glasbo. Franci Krevh, umetniški vodja cikla, bo tudi tokratni dogodek popestril s svojimi komentarji. Med drugim boste izvedeli, kaj je suita in koliko kontejnerjev vsako leto pretovorijo v Hamburškem pristanišču.

Vse to in še marsikaj drugega boste slišali na koncertu, ki ga lahko spremljate v video prenosu na naši spletni strani ali spletni strani Slovenske filharmonije in v neposrednem radijskem prenosu na programu Ars. Da ga boste lažje spremljali, pa na spletni strani poiščite koncertni in učni list prav o tem koncertu.