V prvi novoletni Zborovski panoptikum nas bodo popeljali Dunajski dečki. V oddajo smo ujeli njihov lanski koncert v Tokiu v okviru turneje po Japonski. In seveda ne bodo manjkale priredbe Straussovih valčkov in polk, pa tudi lahkotnejše glasbene muze in biseri starih mojstrov ne.

Spomladanska turneja s kar 35-imi koncerti pod vodstvom kapelnika Manola Cagnina je bila v znamenju 150-letnega avstrijsko-japonskega prijateljstva. Sicer pa so bili leta 1955 Dunajski dečki eden prvih evropskih ansamblov v Deželi vzhajajočega sonca. Na prvi turneji se jim je pridružila japonska TV-hiša in ob njihovi drugi, leta 1959, predvajala pozneje večkrat nagrajeni film Pot hrepenenja. Mali pevci so se Japoncem tako priljubili, da jih je na stadionu v Sapporu poslušalo 50.000 poslušalcev, v Tokiu pa so se njihovi oboževalci ulegli pred avtobus, da bi tako vsaj malo zadržali njihov odhod.

Z lanskoletnega koncerta v Tokiju

Dragi poslušalci, v prvi novoletni Zborovski panoptikum nas bodo popeljali Dunajski dečki. V oddajo smo ujeli njihov lanski koncert v Tokiju v okviru turneje po Japonski. In seveda ne bodo manjkale priredbe Straussovih valčkov in polk pa tudi lahkotnejše glasbene muze in biserov starih mojstrov ne.

Spomladanska turneja s kar 35 koncerti pod vodstvom kapelnika Manola Cagnina je bila v znamenju 150-letnega avstrijsko-japonskega prijateljstva. Sicer pa so bili leta 1955 Dunajski dečki eden izmed prvih evropskih ansamblov v deželi vzhajajočega sonca. Na prvi turneji se jim je pridružila japonska TV hiša in ob njihovi drugi turneji, leta 1959, predvajala pozneje večkrat nagrajeni film Pot hrepenenja. Mali pevci so se Japoncem tako priljubili, da jih je na stadionu v Sapporu poslušalo 50.000 poslušalcev, v Tokiju pa so se njihovi oboževalci ulegli pred avtobus, da bi tako vsaj malo zadržali njihov odhod.

Brigita Rovšek