Tokrat bodo uglasbeno božično skrivnost predstavili pevci, ki pojejo v katedrali v Wellsu v Veliki Britaniji. Wells Cathedral Choir oobstaja že več kot 1100 let, deški zbor je namreč v Wellsu prvič zapel že leta 909. Šele dobrih tisoč let pozneje, leta 1994, so se pevcem pridružila tudi dekleta. A danes večinoma pojejo posebej, kot dekliški in deški zbor, pri večjih projektih in koncertih pa zapojejo tudi skupaj. V zboru sicer poje še 12 odraslih pevcev. Od leta 2005 ga vodi Matthew Owens, zbor na orglah spremlja Jeremy Cole. (Foto: David Iliff)

Na sporedu dela Matthewa Owensa, Johna Rutterja, Michaela Praetoriusa, Jana Sandströma, Samuela Scheidta, Sergeja Rahmaninova, Franza Biebla in Philipa Ledgerja.

Tokrat bodo uglasbeno božično skrivnost predstavili pevci, ki pojejo v katedrali v Wellsu v Veliki Britaniji. Wells Cathedral Choir obstaja že več kot 1100 let, deški zbor je namreč v Wellsu prvič zapel že leta 909. Šele dobrih tisoč let pozneje, leta 1994, so se pevcem pridružila tudi dekleta. A danes večinoma pojejo posebej, kot dekliški in deški zbor, pri večjih projektih in koncertih pa zapojejo tudi skupaj. V zboru sicer poje še 12 odraslih pevcev. Od leta 2005 ga vodi Matthew Owens, zbor na orglah spremlja Jeremy Cole.

Anamarija Štukelj Cusma