Letos bomo oddajo vsak prvi in drugi ponedeljek v mesecu namenili posnetkom s štirih koncertov lanskega cikla SiBrass. Danes je na vrsti prvi del uvodnega koncerta, ki je bil izveden 27. septembra lani v dvorani Slavka Osterca v Slovenski filharmoniji. Na njem sta nastopila evfonist Nejc Merc in pianist Davorni Mori, spored njunega koncerta pa je spletala glasba Rolanda Szentpalija, Georga Philippa Telemanna, Roberta Kampleta in Gioachinna Rossinija. V današnji oddaji bomo podrobneje predstavili evfonij oz. tenorsko tubo in predvajali Koncertantno simfonijo madžarskega tubista in skladatelja Rolanda Szentpalija.

SiBrass 2020: Koncertantna simfonija Rolanda Szentpalija je bila uvodna in z naskokom najobsežnejša skladba prvega od štirih koncertov lanskoletnega cikla SiBrass

Letos bomo oddajo vsak prvi in drugi ponedeljek v mesecu namenili posnetkom s štirih koncertov lanskega cikla SiBrass. Danes je na vrsti prvi del uvodnega koncerta, ki je bil izveden 27. septembra lani v dvorani Slavka Osterca v Slovenski filharmoniji. Na njem sta nastopila evfonist Nejc Merc in pianist Davorin Mori, spored njunega koncerta pa je spletala glasba Rolanda Szentpalija, Georga Philippa Telemanna, Roberta Kampleta in Gioachinna Rossinija. V današnji oddaji bomo podrobneje predstavili evfonij oz. tenorsko tubo in predvajali Koncertantno simfonijo madžarskega tubista in skladatelja Rolanda Szentpalija.

Mihael Kozjek