Neposredni prenos

Spletni koncert SMS 3/2 Slovenske filharmonije

Veličastno in mogočno, izvrstno in čudovito 2

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

V neposrednem prenosu boste spremljali koncert SMS 3/2 – Veličastno in mogočno, izvrstno in čudovito 2 Cyber - spletnega abonmaja, ki nadomešča petkov - tretji glasbeni dogodek iz cikla SMS. V komornih zasedbah se bodo predstavili instrumentalisti, člani Orkestra Slovenske filharmonije. Celoten koncert pa je – tako kot je bilo predvideno tudi v SMS abonmaju - posvečen ustvarjanju Wolfganga Amadeusa Mozarta. Na sporedu bodo štiri skladbe iz skladateljevega opusa, ki v svojih zasedbah vključujejo pihala in trobila.

V 18. stoletju pihala in trobila namreč še niso bila tako tehnično napredna, toda v Mozartovem času so se začela hitro izpopolnjevati, kar je skladateljem in instrumentalistom omogočalo, da so našli nove izzive. Mozart je vse to s pridom izkoristil, navdih za dela pa je našel v pisanju za svoje znance in prijatelje, ki so postajali pravi virtuozi.

Iz Mozartove zakladnice bodo na sporedu: Kvartet v C-duru za flavto, violino, violo in violončelo, K. 171, Adagio v C-duru, K. 580a, Kvartet v F-duru za oboo, violino, violo in violončelo, K. 370/368b in Kvintet v Es-duru za rog, violino, dve violi in violončelo, K. 407.

Koncert, ki ga povezuje Aleksander Golja, je tudi del Filharmonične spletne učilnice. Oglejte si pedagoški koncertni list in učni list .