Aktualno

CoFestival letos s temo ojačevalci glasov

Mednarodni festival sodobnega plesa ojačuje glasove umetnic in umetnikov na presečišču zgodovine in prihodnosti.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Četudi ples po navadi povezujemo z molčečim gibanjem telesa, sodobni ples v svojih dobrih primerih nikoli ni bil utišani podložnik. Vselej je imel svoj specifični glas.

Tako je zapisala petčlanska kuratorska ekipa 9. mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival, ki poteka v koprodukciji Kina Šiške in Nomad Dance Academy Slovenija. Festival so zaradi trenutnih okoliščin razdelili na dva dela: prvi, ki poteka od danes do srede, je spletni, drugi del naj bi se odvil v živo aprila prihodnje leto. Med dogodki, ki so jih pripravili za prvi del, so ogledi filmov, predavanja, spletni prenosi koncertnih predstav in izobraževalni program. In četudi na spletu se je 5-članska kuratorska ekipa trudila obdržati značaj festivala, tudi njegovo mednarodnost. Kuratorska tema je letos povezana z glasom, glasi se »Ojačevalci glasov«. O krovni temi in podrobneje o programu nam je več povedala članica kuratorske ekipe CoFestivala Dragana Alfirević.