Pastoralna simfonija (spet) v Ljubljani, odloženi prenos nocoj ob 19.30.

V letu, v katerem zaznamujemo 250 letnico rojstva Ludwiga van Beethovna, so se velikemu glasbeniku poklonili tudi v Slovenski Filharmoniji. Na sinočnjem koncertu smo tako slišali tri njegova dela. Uvodno uverturo »Kralj Štefan, op.117«  so člani orkestra, pod vodstvom Philippa von Steineckerja izvedli osredotočeno in energično.

Sledil je Beethovnov »Klavirski koncert št.2 v B-duru, op.19« v katerem se je kot solistka predstavila 13 letna ruska pianistka Aleksandra Dòvgan. Svoj part je izvedla na visoki umetniški ravni, z odlično tehniko in zelo spevno: morda je malce preveč romantično zazvenel drugi stavek Adagio.

Po odmoru smo slišali še Beethovnovo Pastoralno simfonijo. Okester Slovenske Filharmonije, je skladateljevo mojstrovino predstavil na najboljši možen način: intenzivno in zelo zbrano. Philipp von Steinecker je orkester vseskozi vodil umirjeno, a natančno.

Ker bo nocojšnji koncert zaradi vladnih ukrepov odpadel, vas vabimo, da na našem programu ob 19.30 poslušate odložen prenos sinočnjega koncerta … ne bo vam žal.

Petek ob 19.30
Odloženi prenos: 1. koncert iz cikla Filharmoničnih klasičnih koncertov

Andrej Bedjanič