V tokratni oddaji predstavljamo prvi solistični album goriškega kitarista in lutnjarja Bora Zuljana z glasbo angleškega skladatelja Johna Dowlanda. Zgoščenka, ki je bila izdana avgusta letos, je na začetku septembra prejela prestižno nagrado Diapason D'Or, nagrado, ki jo podeljuje ena najpomembnejših specializiranih revij za klasično glasbo Diapason iz Francije. V oddaji napovedujemo tudi festival srednjeveške in renesančne glasbe Flores musicae, ki ga na Goriškem že desetletje vodi prav Bor Zuljan. Oddajo je pripravila sodelavka Radia Koper v studiu Nova Gorica, Tatjana Gregorič.

Za svoj prvi solistični album Dowland A Fancy je septembra 2020 prejel prestižno nagrado diapason d'or francoske revije za klasično glasbo Diapason

V tokratni oddaji predstavljamo prvi solistični album goriškega kitarista in lutnjarja Bora Zuljana z glasbo angleškega skladatelja Johna Dowlanda. Zgoščenka, ki je bila izdana avgusta letos, je na začetku septembra prejela prestižno nagrado diapason d'or, ki jo podeljuje ena najpomembnejših specializiranih revij za klasično glasbo Diapason iz Francije. V oddaji napovedujemo tudi festival srednjeveške in renesančne glasbe Flores musicae, ki ga na Goriškem že desetletje vodi prav Bor Zuljan. Oddajo je pripravila sodelavka Radia Koper v studiu Nova Gorica, Tatjana Gregorič. Vabljeni k poslušanju.

 

Tatjana Gregorič