Ars humana

Roman Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj je zvočna knjiga

O zvočni knjigi pripovedujejo njeni soustvarjalci.

Naslovnica
foto: RTVSLO

Založba kakovostnih program RTV Slovenija je (v sodelovanju z založbo Beletrina) pripravila še eno zvočno knjigo. Po lanski uspešnici Jezero Tadeja Goloba, Cankarjevi Erotiki in Levstikovem Martinu Krpanu posnela zvočno knjigo Bronje Žakelj, avtorice s kresnikom nagrajenega romana Belo se pere na devetdeset. Roman o odraščanju in hudih življenjskih preizkušnjah je občutena, sugestivna avtobiografska pripoved, ki je pritegnila bralke in bralce različnih generacij, kot zvočna knjiga pa bo zagotovo pritegnila poslušalke in poslušalce.

Več o novi zvočni knjigi bodo v oddaji Ars humana povedali pisateljica Bronja Žakelj, vodja založniške dejavnosti Založbe kakovostnih programov RTV Slovenija Mojca Menart, režiser zvočne knjige Klemen Markovčič, fonetičarka Mateja Juričan in dramska igralka Saša Mihelčič, ki nam bo v 28-ih nadaljevanjih, dolgih 20 minut, prebrala nagrajeni roman. Z gosti se (pred ponedeljkovim predvajanjem prve epizode ob 19.00 na Arsu) pogovarja Marko Golja.

Bronja Žakelj, avtorica uspešnice Belo se pere na devetdeset v sredo, 12. junija tik pred snemanjem intervjuja za oddajo Izšlo je.

foto: Marko Golja