Aktualno

Vsebinske spremembe programa

Še naprej se bomo trudili v vaše domove, na vaša delovna mesta in v avtomobile prinesti kakovosten kulturno-umetniški program.

Dragi poslušalci, cenjene poslušalke,

program Arsa oblikujejo umetniške, kulturnoinformativne, izobraževalne in znanstvene vsebine. V teh dneh, ko so odpovedani vsi kulturno-umetniški dogodki, kulturne ustanove pa so zaprle svoja vrata, smo tudi radijski program morali neizbežno prilagoditi trenutnim razmeram, tako vsebinsko kot organizacijsko.

V prihodnjih dneh bomo za vas še naprej pripravljali sveže vsebine in pogovore, ki jih boste lahko slišali v terminu naše oddaje informativnega značaja (Svet kulture). Nekatere pregledne oddaje o dogajanju v kulturi in na koncertnih odrih (Kulturna panorama, Glasbeni utrip) smo žal do nadaljnjega prisiljeni odpovedati. Ostale oddaje bomo skušali pripravljati kar se da nemoteno, najverjetneje boste v teh dneh slišali kakšno ponovitev več, sicer pa se bomo tako kot vselej trudili v vaše domove, na vaša delovna mesta in v avtomobile prinesti kakovosten kulturno-umetniški program. Ne nazadnje, kot je zapisal direktor Radia Slovenija Mirko Štular: »V času, ko je pandemija koronavirusa izbrisala javno življenje, se zavedamo, kako močan podaljšek šole je radio, kako dobro lahko nadomešča družabno življenje in kako zares postane sogovornik.«

Ostanite zdravi,
vaš Ars