Domen Koren se je saksofon začel učiti pri osmih letih pri prof. Betki Bizjak Kotnik na Glasbeni šoli Moste Polje, šolanje pa nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Leva Pupisa. Po uspešno opravljenih sprejemnih preizkusih v Münchnu in Ljubljani je za študij izbral Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer končuje magistrski študij pri red. prof. Matjažu Drevenšku. Med študijem se je izpopolnjeval tudi na akademiji Sibelius v Helsinkih pod mentorstvom prof. Joonatana Rautiole in na Konservatoriju za glasbo v Kastilji - Manči v Španiji v razredu prof. Antonia Felipeja Belijarja.
Je večkratni prvonagrajenec in dobitnik zlatih plaket na pomembnih tekmovanjih doma in v tujini, dejaven je kot član več komornih zasedb, poleg komornega muziciranja pa pogosto igra tudi v naših poklicnih orkestrih. Leta 2018 je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

V njegovi interpretaciji bomo slišali Sonato za violino v A-duru Cesarja Francka v priredbi za saksofon.

Posnetek koncerta iz cikla Solo e da camera Akademije za glasbo.

Domen Koren se je saksofon začel učiti pri osmih letih pri prof. Betki Bizjak Kotnik na Glasbeni šoli Moste–Polje, šolanje pa nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Leva Pupisa. Po uspešno opravljenih sprejemnih preizkusih v Münchnu in Ljubljani je za študij izbral Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer zaključuje magistrski študij pri red. prof. Matjažu Drevenšku. V obdobju študija se je izpopolnjeval tudi na Sibelius akademiji v Helsinkih, pod mentorstvom prof. Joonatana Rautiole in na Konservatoriju za glasbo v Kastilji – Manči v Španiji, v razredu prof. Antonia Felipeja Belijarja.
Je večkratni prvo-nagrajenec in dobitnik zlatih plaket na pomembnih tekmovanjih doma in v tujini, dejaven je kot član več komornih zasedb, poleg komornega muziciranja pa pogosto igra tudi v naših poklicnih orkestrih. Leta 2018 je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

Na koncertu, ki ga bomo poslušal, je nastopil s pianistko Sae Lee, izvedla pa sta:

ROBERT MUCZYNSKI: SONATA, OP. 29
CHRISTIAN LAUBA: SALSA
VINCENT DAVID: NUEE ARDENTE

Vesna Volk