V četrtek je Upravni odbor Prešernovega sklada v ljubljanski operni in baletni hiši razglasil imena umetnikov, ki bodo dobili Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada na osrednji državni proslavi 7. februarja zvečer v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Več o nagrajencih in letošnji Prešernovi proslavi pa Tadeja Krečič.

Upravni odbor Prešernovega sklada je objavil imena dobitnikov Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada.

V četrtek je Upravni odbor Prešernovega sklada v ljubljanski operni in baletni hiši razglasil imena umetnikov, ki bodo dobili Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada na osrednji državni proslavi 7. februarja zvečer v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Tako imenovani veliki Prešernovi nagradi, največji priznanji za umetniški življenjski opus na Slovenskem, bosta prejela fotograf Stojan Kerbler in baletni plesalec in koreograf Milko Šparemblek. Nagrade Prešernovega sklada za dosežke v zadnjih treh letih bodo dobili filmski režiser Rok Biček, kostumograf Alan Hranitelj, dramska igralka Nina Ivanišin, akordeoníst Luka Juhart, prevajalka Suzana Koncut in oblikovalec Nejc Prah.

Tadeja Krečič Scholten