Flavtistka in pedagoginja, ki je pred kratkim doktorirala iz interakcije med umetniškim in pedagoškim izobraževanjem bodočih učiteljev, je z nami delila nekaj malega o svoji doktorski disretaciji in še marsikaj drugega.
Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je diplomirala in zaključila specialistični študij, nato pa se je izpopolnjevala še na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. V času študija se je redno udeleževala nacionalnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je prejela številne nagrade. Svojo poklicno pot je začela v orkestru Slovenske filharmonije, delovala pa je tudi kot solo flavtistka v Orkestru opere in baleta v Ljubljani. Sodeluje v različnih komornih ansamblih z priznanimi slovenskimi in tujimi umetniki, od leta 2001 je članica mednarodnega kvarteta flavt 4Syrinx. Od leta 1995 je redna profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani, od leta 2008 pa poučuje še na Glasbeni akademiji v Zagrebu. Na njene uspehe na akademskem področju kažejo številne mednarodne in nacionalne nagrade, ki jih prejemajo njeni študenti. Redno vodi mednarodne seminarje v Sloveniji in tujini ter je članica strokovnih žirij na mednarodnih tekmovanjih.

V oddaji lahko slišite:
Andre Jolivet: Chant de Linos
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za flavto, harfo in orkester v C-duru, K. 299 – 1. stavek: Allegro
Slavko Ludvik Šuklar: Scream
Jacques Ibert: Koncert za flavto in orkester

Umetnica bo 12.2.2020 nastopila v okviru cikla Solo e da camera v Narodni galeriji v Ljubljani.

V Narodni galeriji v Ljubljani bo v sredo, 12.2.2020, koncert cikla Solo e da camera, ki ga pripravlja ljubljanska Akademija za glasbo. Na koncertu bodo nastopili profesorji in študentje akademije, na sporedu pa bo med drugim Mozartov Koncert za flavto, harfo in orkester v C-duru, ki ga bosta kot solistki z orkestrom izvedli flavtistka Karolina Šantl Zupan in harfistka Mojca Zlobko Vajgl. Ob tej priložnosti vas v oddaji Slovenski solisti vabimo k poslušanju ponovitve pogovora s flavtistko Karolino Šantl Zupan, ki ga je pripravila Vesna Volk.

Vesna Volk