Razstava prikazuje, kako so znanstveniki in arheologi s pomočjo najnovejših tehnologij preučili muzejske eksponate in tako segli onkraj meja človekovega vida

Razstava Nevidna arheologija je plod štiriletnega sodelovanja Egipčanskega muzeja z več kot 40-imi drugimi znanstvenimi ustanovami, s katerimi so znova preučili muzejske zbirke. Torinski muzej slovi kot eno od središč raziskovanja civilizacij staroveškega Egipta, hrani tudi drugo največjo muzejsko zbirko staroegipčanske kulture na svetu.
V oddaji pa tudi o knjižnih novostih. Prelistali bomo prevod pomembnega dramskega besedila Antigona Jeana Anouilha, enega najbolj kontroverznih in interpretiranih dramskih besedil 20. stoletja. Za vas bomo zbrali tudi poudarke dela Zgodovina Jugovzhodne Evrope Marie-Janine Calic in zbirke esejev Moja olimpijada vileniškega nagrajenca Ilije Trojanowa. Trojanow se je odločil, da se preizkusi v skoraj petdesetih olimpijskih disciplinah, rezultat tega pa so eseji, polni samorefleksije, humorja ter zgodovine, filozofije in psihologije športa.
Vabljene in vabljeni k poslušanju!

Maja Žvokelj