V okviru cikla, ki ga posvečamo 80-letnici Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, tokrat predstavljamo oddelek za staro glasbo. V studiu smo gostili predstojnika oddelka, prof. Egona Mihajlovića in študentko kljunaste flavte, Marjano Jocif, ki je na zadnjih dveh tekmovanjih TEMSIG prejela prvo nagrado ter vseh 100 točk. Je predana komorna glasbenica, željna novih znanj. Trenutno se pripravlja na študentsko izmenjavo na Dunaju ter aktivno vadi z ansamblom kljunastih flavt, ki se bo v torek, 17. decembra, predstavil na božičnem koncertu. Profesorica Mateja Bajt je zaslužna za razvoj poučevanja kljunaste flavte kot solističnega inštrumenta pri nas. Z njo smo se pogovarjali na akademiji za glasbo, pred vajo ansambla kljunastih flavt. Delček vaje smo posneli tudi za pokušino pred torkovim koncertom.

V okviru cikla, ki ga posvečamo 80-letnici Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, bomo tokrat predstavili oddelek za staro glasbo.

V okviru cikla, ki ga posvečamo 80-letnici Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, bomo tokrat predstavili oddelek za staro glasbo. V studiu smo gostili predstojnika oddelka, prof. Egona Mihajlovića, in študentko kljunaste flavte Marjano Jocif, ki je na zadnjih dveh tekmovanjih TEMSIG prejela prvo nagrado ter vseh 100 točk. Je predana komorna glasbenica, željna novih znanj. Trenutno se pripravlja na študentsko izmenjavo na Dunaju ter aktivno vadi z ansamblom kljunastih flavt, ki se bo v torek, 17. decembra, predstavil na božičnem koncertu. Profesorica Mateja Bajt je zaslužna za razvoj poučevanja kljunaste flavte kot solističnega inštrumenta pri nas. Z njo smo se pogovarjali na akademiji za glasbo, pred vajo ansambla kljunastih flavt. Delček vaje smo posneli tudi za pokušnjo pred torkovim koncertom.

Katarina Radaljac