V oddaji bomo poslušali posnetek koncerta cikla GM oder, na katerem je marca nastopila citrarka Tajda Krajnc. Glasbenica je od leta 2016 študentka Visoke šole za glasbo in gledališče v Münchnu, kjer v razredu prof. Georga Glasla študira citre, v razredu prof. Sylvie Hewig Tröscher pa klavir kot stranski predmet. Tako kot številni mladi glasbeniki se tudi ona redno udeležuje tekmovanj, tako je na primer osvojila prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju SVIREL, lani pa je temu uspehu dodala še prvo nagrado in absolutno prvo mesto na najuglednejšem mednarodnem citrarskem tekmovanju za nagrado Ernsta Volkmanna v Münchnu – ta dosežek sama šteje za svoj največji uspeh.
Redno nastopa, tokrat je torej nastopila kot del cikla Glasbene mladine Slovenije. V njeni interpretaciji bomo slišali dela Petra Michaela Hamla, Domenica Scarlattija, Josefa Hausteina in Janeza Dovča.

Hamel, Scarlatti, Haustein in Dovča na koncertu cikla GM oder.

Tokrat bomo v oddaji poslušali posnetek koncerta cikla GM oder, na katerem je marca nastopila citrarka Tajda Krajnc. Glasbenica je od leta 2016 študentka Visoke šole za glasbo in gledališče v Münchnu, kjer v razredu prof. Georga Glasla študira citre, v razredu prof. Sylvie Hewig-Tröscher pa klavir kot stranski predmet. Tako kot številni mladi glasbeniki se tudi ona redno udeležuje tekmovanj, tako je na primer osvojila prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju SVIREL, lani pa je temu uspehu dodala še prvo nagrado in absolutno prvo mesto na najuglednejšem mednarodnem citrarskem tekmovanju za nagrado Ernsta Volkmanna v Münchnu – ta dosežek sama šteje za svoj največji uspeh.
Redno nastopa, tokrat je torej nastopila kot del cikla Glasbene mladine Slovenije, v njeni interpretaciji pa bomo slišali dela Petra Michaela Hamla, Domenica Scarlattija, Josefa Hausteina in Janeza Dovča

Vesna Volk