1. oddaja o ustvarjalnosti skladatelja in zvokovnega umetnika Bora Turela

1. oddaja o ustvarjalnosti skladatelja in zvokovnega umetnika Bora Turela

Vabimo vas na zvočno potovanje v svet elektroakustične glasbe, skladb za (ne)preparirani klavir ter radiofonskih glasbenih del skladatelja in zvokovnega umetnika Bora Turela, prejemnika nagrade Prešernovega sklada leta 2008. Turelova kompozicijska govorica je razpeta med intuitivnim in improvizacijskim na eni in strogo strukturiranim na drugi strani, v delih za instrumente in elektroakustični posnetek pa raziskuje in vzpostavlja zvočna razmerja med solisti in posnetki instrumentiranih zvokov.

V prvi oddaji – Domišljijsko potovanje proti neznani obalipredstavljamo avtorjeva dela iz mladostnega ustvarjalnega obdobja za akustične instrumente, zgodnja elektroakustična dela in skladbe za instrumente in elektroakustični posnetek. O svojih delih in kompozicijskih izhodiščih bo spregovoril v oddaji, ki jo je pripravila in uredila Tjaša Krajnc.

Prihodnjo sredo v Arsovem art ateljeju poslušajte izbor Turelovih poznejših skladb za solistične in skupinske instrumente ter elektroakustični posnetek, zvočne pokrajine ter radiofonska in arsakustična dela.

Tjaša Krajnc