Pred prenosom 1. koncerta cikla Sozvočje svetov je Narodna galerija Ljubljana pripravila predavanja umetnostnih zgodovinarjev o umetniških znamenitostih, povezanih s tematiko koncerta. Poslušajte pogovor urednice in novinarke Maje Žel Nolda s kustosinjo dr. Alenko Simončič o ikonografskem motivu Venera in Mars, ki je v zahodni likovni tradiciji skozi stoletja doživel veliko različic in upodobitev. Glasbena urednica Tjaša Krajnc pa je pred mikrofon povabila koncertnega mojstra Janeza Podleska, ki je od sezone 2019/2020 novi umetniški vodja Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije.

V slavnostni dvorani Narodne galerije se bo ob 20.00 začel 1. koncert 19. cikla Sozvočje svetov.

Pred prenosom 1. koncerta cikla Sozvočje svetov je Narodna galerija Ljubljana pripravila predavanja umetnostnih zgodovinarjev o umetniških znamenitostih, povezanih s tematiko koncerta. Poslušajte pogovor urednice in novinarke Maje Žel Nolda s kustosinjo dr. Alenko Simončič o ikonografskem motivu Venera in Mars, ki je v zahodni likovni tradiciji skozi stoletja doživel veliko različic in upodobitev.

Glasbena urednica Tjaša Krajnc pa je pred mikrofon povabila koncertnega mojstra Janeza Podleska, ki je od sezone 2019/2020 novi umetniški vodja Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije.

Tjaša Krajnc