V oddaji tokrat v ospredju bogato glasbeno dogajanje 12. Festivala Maribor. Sleidijo vtisi po uvodnem koncertu nove sezone cikla Kromatika, na katerem se je z glasbo Kreka, Stravinskega, Johanna Straussa mlajšega in Richarda Straussa kot šef dirigent Simfoničnega orkestra RTV Slovenija prvič predstavil Rossen Milano, potem pa se bomo odpravili še na obalo. V Luki Koper je Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom Philippa von Steinaeckerja izvedel koncertni večer z naslovom Simfonija Kopra. Ob koncu oddaje bomo napovedali še prihajajoči festival Flores Musicae na Goriškem.

V oddaji napovedujemo tudi festival srednjeveške in renesančne glasbe Flores Musicae

V oddaji tokrat postavljamo v ospredje bogato glasbeno dogajanje 12. Festivala Maribor. V nadaljevanju oddaje bomo nato najprej strnili vtise po uvodnem koncertu nove sezone cikla Kromatika, na katerem se je z glasbo Kreka, Stravinskega, Johanna Straussa mlajšega in Richarda Straussa kot šef dirigent Simfoničnega orkestra RTV Slovenija prvič predstavil Rossen Milanov.

Potem se bomo odpravili na obalo. V Luki Koper je Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom Philippa von Steinaeckerja izvedel koncertni večer z naslovom Simfonija Kopra, ob koncu oddaje pa bomo napovedali še prihajajoči festival Flores Musicae na Goriškem.

Mihael Kozjek