Aktualno

Zvočno gledališče v bazenu na Vrhniki

Javno predvajanje radijskih iger

Tomaž Šantl – bazen 3
foto: Tomaž Šantl

V slehernem radijcu je bolj ali manj skrita želja, da bi se vsaj občasno družil s poslušalci. Zato se radijska igra kdaj pa kdaj znajde tudi na izbranih javnih prizoriščih, kot so Rudnik svinca in cinka v osrčju gore Pece, Trg francoske revolucije sredi Ljubljane … in doslej že velikokrat gostoljubna Vrhnika z osrednjim prizoriščem, Cankarjevim domom. Zdaj z veseljem sprejemamo še alternativni poletni izziv Zvočno gledališče v bazenu. Predvajali bomo tri radijske igre. Vabimo vas na zvokovno valovanje od napete sodobne drame in prefinjenega humorja do kriminalke, to zadnjo nameravamo razvozlati v živo z neposredno pomočjo poslušalcev. Večer v bazenu pripravljata dramaturginja Vilma Štritof in režiser Jože Valentič ob sodelovanju režiserja Klemna Markovčiča.

Gabrijela Gruden

Urednica Uredništva igranega programa Radia Slovenija

 

Uredništvo igranega programa Radia Slovenija bo v Zvočnem gledališču v bazenu predstavilo radijske igre: sodobno dramo Boštjana Tadla Družinski  človek, kratko humorno igro Mateje Perpar Grehec in kriminalko Vinka Möderndorferja iz serije Pokličite gospo Milo z naslovom Rop.

V soboto, 17. avgusta ob 20. uri v bazenu (v primeru slabega vremena bo prireditev ob isti uri v razstavišču Moja Ljubljanica, Tržaška cesta 32) na Vrhniki.