Saint-Saënsov Koncert za klavir v F-duru v izvedbi Rikarda Janjoša.

Rikardo Janjoš je osnovno glasbeno izobraževanje zaključil na Glasbeni šoli Ravne na Koroškem pri Tanji Ajtnik Miškovič, šolanje je nadaljeval na umetniškem oddelku gimnazije v Velenju v razredu Milice Šnajder Hutterer, maturiral pa je leta 2012 pod mentorstvom Katje Žličar Marin. Istega leta je študij klavirja nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Dubravke Tomšič Srebotnjak in Jakše Zlatarja, študij pa je sklenil julija lani pod vodstvom Jasminke Stančul.
Svoje znanje izpopolnjuje doma in v tujini pri priznanih pianistih in profesorjih, kot so: Marianna Shirinyan, Norma Fisher, Simon Trpčeski, Lazslo Baranyay in Aleksandar Serdar.
Februarja 2017 je v dvorani Slovenske filharmonije v sklopu cikla koncertov Ob klavirju Glasbene mladine ljubljanske izvedel Schumannove Simfonične etude op. 13, maja letos pa je na koncertu cikla Tutti z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedel Koncert za klavir in orkester št. 5 v F-duru, op.103 – Egipčanski Camilla Saint-Saënsa, ki ga bomo poslušali v tokratni oddaji.

Vesna Volk