Enaindvajsetletna violinistka Hana Feguš izhaja iz glasbene družine ? umetnost je tako njena stalna spremljevalka že od malih nog. Svojo glasbeno pot pa je začela s šestimi leti na Ptuju, kjer se je učila igranja na violino in klavir ter plesala balet. Po izobraževanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, se je vpisala na ljubljansko akademijo za glasbo, kjer bo kmalu zaključila 3. letnik študija v razredu rednega profesorja Vasilija Meljnikova. Je prejemnica najvišjih nagrad in priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih (Tekmovanje Leona Pfeiferja, Mednarodni festival godalcev v Sremski Mitrovici, Mednarodno spletno tekmovanje). Na 47. državnem tekmovaju TEMSIG je osvojila zlato priznanje in drugo nagrado. Je tudi dobitnica diplome dr. Roman Klasinc, ki jo Konservatorij Maribor podeljuje svojim najuspešnejšim dijakom. Trikrat je nastopila kot solistka z Orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor, v katerem je prevzela tudi vlogo koncertne mojstrice, predstavila pa se je še kot skladateljica in dirigentka simfoničnega orkestra. Po uspešno opravljeni avdiciji bo maja zaigrala kot solistka z Orkestrom Slovenske filharmonije. Udeležila se je več mojstrskih tečajev pri priznanih violinskih pedagogih. Zaradi številnih uspehov (ne le z glasbenega, ampak tudi s področja matematike, fizike, italijanščine in angleščine) je že več let prejemnica Zoisove štipendije.

V oddaji bomo poslušali posnetek koncerta iz cikla Tutti Akademije za glasbo na katerem je z Orkestrom Slovenske filharmonije in dirigentom Mihom Rogino izvedla Koncert za violino in orkester št. 2, v d-molu, op.22 Henryka Wienniawskega.

Koncert za violino in orkester št. 2, v d-molu, op.22  Henryka Wienniawskega.

Enaindvajsetletna violinistka Hana Feguš izhaja iz glasbene družine – umetnost je tako njena stalna spremljevalka že od malih nog. Svojo glasbeno pot pa je začela s šestimi leti na Ptuju, kjer se je učila igranja na violino in klavir ter plesala balet. Po izobraževanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, se je vpisala na ljubljansko akademijo za glasbo, kjer bo kmalu zaključila 3. letnik študija v razredu rednega profesorja Vasilija Meljnikova. Je prejemnica najvišjih nagrad in priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih (Tekmovanje Leona Pfeiferja, Mednarodni festival godalcev v Sremski Mitrovici, Mednarodno spletno tekmovanje). Na 47. državnem tekmovaju TEMSIG je osvojila zlato priznanje in drugo nagrado. Je tudi dobitnica diplome dr. Roman Klasinc, ki jo Konservatorij Maribor podeljuje svojim najuspešnejšim dijakom. Trikrat je nastopila kot solistka z Orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor, v katerem je prevzela tudi vlogo koncertne mojstrice, predstavila pa se je še kot skladateljica in dirigentka simfoničnega orkestra. Po uspešno opravljeni avdiciji bo maja zaigrala kot solistka z Orkestrom Slovenske filharmonije. Udeležila se je več mojstrskih tečajev pri priznanih violinskih pedagogih. Zaradi številnih uspehov (ne le z glasbenega, ampak tudi s področja matematike, fizike, italijanščine in angleščine) je že več let prejemnica Zoisove štipendije.

V oddaji bomo poslušali posnetek koncerta iz cikla Tutti Akademije za glasbo na katerem je z Orkestrom Slovenske filharmonije in dirigentom Mihom Rogino izvedla Koncert za violino in orkester št. 2, v d-molu, op.22  Henryka Wienniawskega.

Vesna Volk