Spregovoril bo o svojem novem filmu Eldorado na temo begunske krize pa o filmu Več kot med, ki prikazuje življenja medonosnih čebel na različnih koncih sveta.

Šest let po nastanku je film Več kot med Markusa Imhoofa še vedno več kot aktualen. Prikazuje življenja medonosnih čebel, ključnih akterk v svetovni prehranjevalni verigi, na različnih koncih sveta. Spremljamo jih v navidezno idilični alpski dolini, na monokulturnih poljih v Ameriki, v laboratorijih, izvemo tudi, da so na Kitajskem delo čebel kot opraševalk sadnih dreves prevzeli kar ljudje.

Prejšnji ponedeljek, ko smo praznovali 2. svetovni dan čebel, je istoimenska knjiga Markusa Imhoofa in Clausa-Petra Lieckfelda izšla v slovenskem prevodu Alexandre Natalie Zaleznik. Nastala je vzporedno s filmom in nas še bolj poglobljeno poučuje o tem, kaj čebele ogroža in kaj so možne rešitve. V Kinodvoru pa so prejšnji teden predstavili Imhoofov novi film Eldorado na temo begunske krize. Tesa Drev se je s švicarskim režiserjem Markusom Imhoofom o njegovem ustvarjanju pogovarjala za oddajo Razgledi in razmisleki.

Tesa Drev Juh