Šenk, Enescu in Arutjunjan na koncertu cikla Glasbeni samovar.

Ta teden bomo poslušali posnetek koncerta cikla Glasbeni samovar Glasbene mladine ljubljanske, na katerem je januarja nastopil trobentač Jernej Maček.
Glasbenik je začel na trobento igrati pri sedmih letih. Osem razredov nižje glasbene šole je opravil v Laškem pri Marku Razboršku, štiri letnike srednje šole pa na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pod vodstvom Petra Jevšnikarja. Študij zdaj nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Franca Kosma. Uspešno se udeležuje tekmovanj za mlade glasbenike, tako je leta 2009, 2010, 2011 in 2012 osvojil zlato plaketo na mednarodnem tekmovanju Davorina Jenka v Beogradu, prav tako je zlate plakete osvojil na državnem tekmovanju TEMSIG, in sicer leta 2011, 2014 in 2017, uspešen je bil tudi na tekmovanju Svirel, na katerem je prav tako osvojil prvo nagrado in zlato plaketo. Izvaja klasično glasbo, rad pa zaigra tudi kaj drugega, recimo jazz v skupini Jazz in the pants.
Na tokratnem koncertu se je predstavil z dokaj sodobnim programom, ki se je začel z delom naše skladateljice Nine Šenk. Skladbo One’s song III je izvedel s harmonikarico Petro Habjanič, potem pa je nastopil še ob spremljavi Bojane Karuza in izvedelLegende Georgesa Enescuja ter Koncert za trobento v As-duru Aleksandra Arutjunjana.

Vesna Volk