Zaključni koncert ob podelitvi diplom po 48. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije.

Mladi glasbeniki bodo zaigrali v tokratni oddaji Nove glasbene generacije, predstavniki najboljših na letošnjem TEMSIG-u. Tekmovanje nepretrgoma poteka vsako leto že od leta 1971, med drugim pa skrbi za povezovanje in kakovostno rast ter razvoj slovenske glasbene kulture, za prepoznavnost in odličnost slovenskega glasbenega šolstva v mednarodnem okolju. Številni, danes tudi mednarodno uveljavljeni ambasadorji slovenske glasbene kulture, so svoje prve potrditve dobili ravno na tem tekmovanju, ki je zaradi svoje visoke ravni od leta 1991 član organizacije EMCY – Evropska glasbena tekmovanja za mlade.
Disciplin, v katerih je mogoče tekmovati, je precej in tekmovanje za posamezne discipline tako poteka na vsaka tri leta, glasbeniki pa se razporedijo v tri starostne kategorije. Letos je bilo tekmovanje odprto za klavir, flavto, kljunasto flavto, oboo, saksofon, klarinet, fagot, petje, diatonično harmoniko, komorne skupine s trobili in komorne jazzovske skupine.

V oddaji bomo povedali, kateri so letošnji nagrajenci posameznih disciplin in prisluhnili po enemu predstavniku vsake discipline.

Vesna Volk