S 66. Festivala Ljubljana: Lamento

S Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije so nastopili sopranistka Nika Gorič, violinistka Lana Trotovšek, flavtist Boris Bizjak in čembalist Tomaž Sevšek.

Violinistka Lana Trotovšek, čembalist Tomaž Sevšek, flavtist Boris Bizjak in Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, 66. Festivala Ljubljana 2018, (foto: Mediaspeeed)
foto: www.ljubljanafestival.si

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je na 66. Festivalu Ljubljana 2018 izvedel šest koncertov z uglednimi solisti in z zanimivo sestavljenimi pestrimi koncertnimi sporedi. Četrti poletni koncert je izvedel 2. avgusta lani v Slavnostni dvorani Narodne galerije v Ljubljani. Z orkestrom so nastopili priznani slovenski solisti: sopranistka Nika Gorič, violinistka Lana Trotovšek, flavtist Boris Bizjak in čembalist Tomaž Sevšek. Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je igral v zasedbi: koncertni mojster Janez Podlesek, violinisti Jerica Kozole, Matic Anžej, Mojca Fortin, Oliver Dizdarević, Matjaž Porovne in Matjaž Žižek, violista Tomaž Malej in Gea Pantner, violončelista Igor Škerjanec in Klemen Hvala ter kontrabasist Petar Brčarević. Izvedli so: Fantazijo in fugo v g-molu Johanna Sebastiana Bacha, BWV 542, Bachov Koncert za čembalo, flavto,violino, godala in generalni bas v a-molu, BWV 1044 in Brandenburški koncert št. 5 v D-duru, z oznako Bachovih del 1050, Lamento O, ko bi imel dovolj solza za sopran, violino in godala Johanna Christopha Friedricha Bacha in Simfonijo št. 5 v h-molu, WTK 181, Carla Philippa Emanuela Bacha. Oddajo je pripravila in uredila Tjaša Krajnc.