Slišali smo zgodnja dela Daneta Škerla, Pavla Šivica in Primoža Ramovša, pri katerih zlasti opozarjamo na Šivičevo Suito za klarinet in orkester in Ramovševo delo Momenti riflessivi, ki sta slabo poznani deli teh skladateljev. Krstno izvedbo pa so doživela dela treh mladih skladateljev.

PROGRAM:
Federica Lo Pinto: Chi sono?
Dane Škerl: Serenada za godala
Leon Firšt: Simfonični plesi
Pavel Šivic: Suita za klarinet in orkester
Domen Gnezda: Normal Week
Primož Ramovš: Momenti riflessivi
Matej Bonin: Cancro

Jože Kotar (klarinet), Simfonični orkester RTV Slovenija; dirigentka: Mojca Lavrenčič

Koncert Simfonikov RTV Slovenija z novitetami mladih skladateljev in mladostnimi deli klasikov

Slovenski glasbeni dnevi so se začeli v sredo z nastopom Orkestra Akademije za glasbo, začel se je tudi muzikološki simpozij na temo glasbenih konservatorijev in to tematiko nadaljuje tudi koncert Simfonikov. Oblikovali smo ga z mislijo na temo Slovenskih glasbenih dnevov, ki je letos – ob stoletnici ustanovitve ljubljanskega Konservatorija in osemdesetletnici Glasbene akademije – usmerjena v glasbeno izobraževanje.

Slišali bomo zgodnja dela Daneta Škerla, Pavla Šivica in Primoža Ramovša, pri katerih zlasti opozarjamo na Šivičevo Suito za klarinet in orkester in Ramovševo delo Momenti riflessivi, ki sta slabo poznani deli teh skladateljev. Krstno izvedbo pa bodo doživela dela treh mladih skladateljev – Federice Lo Pinto, Leona Firšta in Domna Gnezde.

Primož Trdan